WiFi

Все частіше у світових ІТ-новинах зустрічаються повідомлення про компанії, що використовують технологію Wi-Fi в повсякденній роботі або надають Wi-Fi послуги клієнтам, а також анонси різних пристроїв з вбудованою підтримкою Wi-Fi, чи то мобільні телефони, КПК чи ноутбуки. Очевидно, що освоєння цієї технології здійснюється гігантськими темпами, і багато аналітиків давно пророкують їй світовий успіх, який може кардинально змінити сьогоднішній підхід до використання комп'ютерів і мобільних пристроїв.

Стандарт Wi-Fi з'явився ще в середині 90-х і почав активно просуватися з 2000 року. Однак досі лише деякі користувачі уявляють собі, що ж ховається за загадковою абревіатурою Wi-Fi.

 

Приклади задач, які ефективно вирішуються за допомогою WiFi:

Wi-Fi-технологія дозволяє вирішити три важливих завдання:

 1. спростити спілкування з мобільним комп'ютером;

 2. забезпечити комфортні умови для роботи діловим партнерам;

 3. створити локальну мережу в приміщеннях, де прокладка кабелю неможлива або надмірно дорога.

 

Технічні переваги WiFi:

  •  Висока швидкість передачі даних.
  •  Висока захищеність даних.
  •  Легкість підключення нових користувачів.  

 

 

 

Безпека Wi-Fi мереж 
 Сьогодні бездротову мережу вважають захищеною, якщо в ній функціонують три основних складових системи безпеки: аутентифікація користувача, конфіденційність і цілісність передачі даних. Для отримання достатнього рівня безпеки необхідно скористатися рядом правил при організації і настройці приватної Wi-Fi-мережі:
- шифрувати дані шляхом використання різних систем. Максимальний рівень безпеки забезпечить застосування віртуальних мереж;
- використовувати протокол 802.1X;
- заборонити доступ до налаштувань точки доступу за допомогою бездротового підключення;
- користуватися складним паролем для доступу до налаштувань точки доступу;
 
Так само загрозу мережевій безпеці можуть представляти природні явища і технічні пристрої, проте тільки люди (незадоволені звільнені службовці, хакери, конкуренти) проникають в мережу для навмисного отримання або знищення інформації і саме вони представляють найбільшу загрозу. Забезпечення безпеки передачі інформації це одне з найважливіших завдань. Але все ж таки не варто заради цього позбавляти можливості нормальної роботи з пристроями. Таким чином, на сьогоднішній день у звичайних користувачів і адміністраторів мереж є всі необхідні засоби для надійного захисту Wi-Fi, і за відсутності явних помилок завжди можна забезпечити рівень безпеки, відповідний цінності інформації, що знаходиться в такій мережі.