Про нас

WiMAX

На теперішній час перед багатьма компаніями постає питання швидкої та якісної організації каналів зв'язку. Оперативність надходження інформації, сучасний швидкісний інтернет, передові технології - все це є основою для будь-якої діяльності. У той же час низький рівень розвитку первинних мереж зв'язку створює проблеми, які мають негативний вплив як на сам бізнес так і на його результати.

Найкращий спосіб уникнути цих проблем і таким чином підвищити ефективність бізнесу - використання сучасної технології безпровідної передачі даних WiMAX, яку впроваджує наша компанія на теренах Західної України. WiMAX дозволяє швидко та якісно вирішити задачі забезпечення зв'язку там, де це надзвичайно складно, або навіть неможливо зробити, використовуючи традиційні мережі.

 

Приклади задач, які ефективно вирішуються за допомогою WiMAX:

  • симетричній необмежений доступ до Інтернет;
  • організація корпоративних мереж;
  • відеоспостереження за віддаленими точками.

 

Технічні переваги WiMAX:

  • висока швидкість передачі даних (в ідеальному випадку - до 20 Мбіт/с)
  • захищеність інформації та каналів зв'язку.

 

Переваги WiMAX для Вас:

  • економія коштів - за рахунок відсутності робіт з прокладання кабелю;
  • економія часу - за рахунок швидкого розгортання мережі;
  • оптимізація витрат - за рахунок високої якості та швидкості зв'язку;
  • збільшення конкурентоспроможності - за рахунок мобільності та зручності роботи.

 

 

Безпека WiMAX мереж:

    Питання безпеки в мережах WiMAX (стандарт IEEE 802.16), як і в мережах WiFi (стандарт IEEE 802.11), загострено легкістю підключення до мережі. Безпека WiMax - мережі забезпечується на фізичному рівні спеціально розробленими засобами, які вбудовані в пристрої бездротового зв'язку й керують процесом передачі даних радіоканалом, запобігаючи:

    - спробам порушення конфіденційності;
    - порушенню цілісності даних;
    - порушенню автентичності джерела – споживача;
    - відмови в обслуговуванні.
     
    Якість зв'язку у WiMAX вища, чим в WiFi. При підключенні декількох користувачів до точки доступу Wi-Fi виникає проблема черговості доступу до каналу зв'язку. Технологія WiMAX забезпечує кожному користувачеві постійний доступ, використовуючи алгоритм установлення обмеження на число користувачів для однієї точки доступу. При наближенні базової станції WiMAX до максимуму свого потенціалу, вона автоматично розподіляє «надлишкових» користувачів на іншу базову станцію.
    У бездротовій передачі даних немає універсальної технології. Під кожні конкретні завдання більше підходить WiMAX або Wі-Fі. Якщо поставлено завдання надати широкосмуговий доступ до мережі для користувачів, доцільніше використовувати WiMAX, тому що ця технологія була розроблена саме із цією метою. Однак, якщо завдання - надати широкосмуговий доступ в обмеженому приміщенні, то технології Wі -Fі і WiMAX однаково добре підходять для вирішення, за умови низького рівня перешкод або їх відсутності. А для впровадження бездротових систем безпеки або відеоспостереження доцільніше скористатися технологією Wi – Fi. 

     

    Разом з тим, наша компанія прикладе максимум зусиль для забезпечення безперебійної роботи та надання повного спектру послуг безпровідної технології - WiMax.